Friday 19 November 2021

Een afwezigheidsantwoord maken in Gmail

 


Hoewel Gmail een geweldige manier is om uw belangrijke zakelijke e-mails bij te houden, kan het vervelend zijn om e-mails te ontvangen en te beantwoorden wanneer u op vakantie bent met uw vrienden of familie. Om gebruikers in een dergelijke situatie te helpen, biedt Gmail een geweldige functie die afzenders laat weten dat je op dit moment niet op hun bericht kunt reageren.


Als deze functie in uw Gmail-account is geactiveerd, ontvangen de afzenders een automatisch Gmail-antwoord dat door u is toegevoegd telkens wanneer ze een e-mail naar uw Gmail-account sturen. Volg de onderstaande instructies om te weten hoe u een afwezigheids- of vakantieantwoord in Gmail kunt maken.


Stappen om een Out-of-Office in Gmail-account aan te maken




1.) Open op uw computer uw Gmail-account en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm.

2.) Tik in het vervolgkeuzemenu op de optie Instellingen. Hierdoor wordt een venster Instellingen op uw scherm geopend.

3.) Scroll in het venster Instellingen naar beneden en ga naar het gedeelte "Vakantieresponder". Selecteer Vakantiebeantwoorder aan en vul de datum (van en tot), onderwerp en berichtgedeelte in.

4.) Vervolgens kunt u onder het gedeelte Bericht het selectievakje selecteren als u uw vakantieantwoord alleen naar uw contacten wilt sturen.

5.) Als u klaar bent, klikt u op de optie Wijzigingen opslaan om de wijzigingen op te slaan.

OPMERKING:

  • Als u Gmail-handtekening gebruikt, wordt deze onderaan in uw vakantiereactiebericht weergegeven.
  • Uw vakantiereactie begint om 12.00 uur vanaf de startdatum en eindigt om 23.59 uur op de einddatum.
  • In de meeste gevallen wordt uw vakantiereactie verzonden naar mensen die u voor het eerst berichten sturen tijdens de vakantieperiode.
  • Als iemand je na 4 dagen opnieuw een e-mail stuurt en je vakantieantwoord nog steeds actief is, zullen ze je vakantieantwoord opnieuw ontvangen.
  • Elke keer dat u uw vakantiereactie bewerkt, wordt deze opnieuw gestart. Dit betekent dat een afzender elke keer dat u uw vakantiereactie bewerkt een reactie ontvangt en dat de persoon u een nieuwe e-mail stuurt nadat u uw reactie hebt bewerkt.
  • E-mails die in uw Spam-map terechtkomen en e-mailadressen in de mailinglijst waarop u zich hebt geabonneerd, zullen uw vakantiereactie niet ontvangen.
  • Als u een Gmail-account van uw werk, school of andere organisatie gebruikt, kunt u selecteren of uw vakantiereactie naar iedereen moet worden verzonden of alleen naar degenen die deel uitmaken van uw organisatie.
Dit is dus hoe u een Gmail-afwezigheids- of vakantieantwoord in uw account kunt maken. U kunt ook contact opnemen met onze Gmail Nederland.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Nederland. U kunt contact met ons opnemen via Instagram Bellen.

No comments:

Post a Comment