Wednesday 23 February 2022

Hoe op te lossen als Gmail niet wordt geladen in Safari op Mac?

 Gmail is compatibel met alle vertrouwde browsers en daarom kunt u deze e-mailservice op uw Mac of Windows of Android gebruiken, wat handig voor u is. Er is een voortdurend probleem voor de Mac-gebruikers dat Safari Gmail niet kan laden in de standaardweergave en daarom verschijnen alle pagina's in de basis-HTML-weergave. Welnu, dit probleem wordt in feite veroorzaakt door de corrupte applicatiemap of een Safari-versie die niet meer door Gmail wordt ondersteund. Als er een probleem is met de verbindingsfout, wordt Gmail niet geladen op Safari op Mac en controleer daarvoor eerst uw netwerkverbinding en ga dan verder naar een andere resolutie.

Hier zijn enkele mogelijke oorzaken en oplossingen voor dit probleem in uw Safari-browser.

Controleer de Google-beveiliging:

Een beschikbare update van hardware of besturingssysteem kan door Google worden vastgesteld vanwege een beveiligingsrisico en ze kunnen reageren wanneer de verbinding met het account tijdelijk wordt uitgeschakeld. In dit geval is de tweefactorauthenticatie van Google de belangrijkste reden die het Mac Gmail-probleem veroorzaakt. U moet proberen in te loggen op uw account vanaf een ander apparaat door de herstel-e-mail te openen. Daarna moet u in uw inbox zoeken naar een e-mail met het bericht "Aanmeldingspoging is geblokkeerd ..." die tijdens het ongeval is ontvangen. Lees via de e-mail om een link te krijgen waarmee u kunt antwoorden dat u niet hoeft in te loggen.


Wat te doen als u geen e-mail kunt verzenden of ontvangen op Mac?


Dit is een veelvoorkomend probleem waarmee een iOS-gebruiker wordt geconfronteerd en in dat geval moet u de Mail Connector Doctor van uw Mac-apparaat gebruiken om de netwerkverbinding en de status van de e-mailaccounts te controleren.


  • Ga eerst naar de Mail-app en Windows en Connection Doctor om de details van uw e-mailaccounts en internetverbinding te bekijken

U ziet een rode stip die net naast uw accounts verschijnt, wat aangeeft dat er een probleem is met het account. Hier moet u de kolom "Details" vinden om de belangrijkste oorzaak en oplossing van het probleem te krijgen.

Kan niet inloggen op uw Gmail-account

U moet uw Mail Connector Doctor gebruiken en de problematische accountgegevens controleren, samen met het rode lampje dat ernaast verschijnt. Dit probleem kan het gevolg zijn van het onjuiste of ontbrekende wachtwoord of er is een kans dat uw e-mailserviceprovider de servicefout ervaart en daarvoor moet u even wachten

Verificatie mislukt bij Gmail-aanmelding

De kolom als Detail van uw Mail Connector Doctor zal laten zien dat de rode stip het gevolg is van het mislukken van de serververbinding. Dit kan zijn opgetreden vanwege verouderde of onjuiste e-mailinstellingen of gewoon een probleem met de netwerkfirewall. U moet E-mailvoorkeuren controleren om er zeker van te zijn dat u een bijgewerkte e-mailaccountinstellingen gebruikt. U kunt ook de tool Lookup Settings gebruiken om de Gmail-instellingen te bekijken.

Als het Gmail-authenticatieprobleem zich blijft voordoen in uw Mac Mail-app, moet u ervoor zorgen dat u niet wordt geconfronteerd met een netwerkfirewall die voor uw Mail-account werkt. Ten slotte moet u de firewallsoftware van derden deactiveren en ervoor zorgen dat uw netwerkverbinding goed is.

E-mailweergavefout

Deze fout kan op verschillende manieren optreden terwijl u een e-mail opent die wijzigingen bevat waarmee u uw account online kunt plaatsen terwijl deze al online is en onleesbaar is of een onvolledig tekstformaat heeft. Probeer in zo'n geval uw e-mail in een ander formaat te bekijken en ga daarvoor naar "Bekijken> Bericht> Alternatief voor platte tekst" in het venster waar de e-mail verschijnt. Het zal alle beschikbare alternatieve formaten weergeven die gebaseerd zijn op het hoofdmailformaat.

In het geval dat het niet werkt, kunt u proberen de mailbox in Mail opnieuw op te bouwen, zodat u de berichtenlijst erin kunt bijwerken. U ontvangt een nieuwe, nieuwe en bijgewerkte kopie van uw e-mail waarop u het probleem ondervindt.

Als u na het volgen van al deze problemen en hun oplossing denkt dat uw probleem anders is, bel dan Gmail Nummer en neem contact op met de technische experts voor een oplossing. Ze hebben kennis van het Gmail-compatibiliteitsprobleem, dus ze zullen je helpen met de oplossing.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Nederland. U kunt contact met ons opnemen via Instagram Bellen.

Thursday 17 February 2022

Hoe gaat Gmail-beveiliging om met minder veilige apps?

 Denkt u ooit dat het hebben van een verdachte toepassing uw privacy kan schaden omdat er kans is op gegevenskwetsbaarheden? Tegenwoordig heeft elke applicatie een e-mailaccount nodig om op je apparaat te starten, wat betekent dat je geen toegang hebt tot een applicatie als deze niet is samengevoegd met je e-mailaccount. Het is een feit dat de meerderheid Gmail gebruikt, wat betekent dat iedereen Gmail het liefst gebruikt voor persoonlijk of officieel gebruik. En daarom moet u uw Gmail-beveiligingsinstellingen invoeren om toegang te krijgen tot elke applicatie.

Nu rijst de vraag: staat u een minder veilige app toe aan uw Gmail-account? Omdat dit een serieuze vraag is, moet je erover nadenken. Absoluut niet! U zult uw persoonlijke gegevens, e-mails en andere zaken nooit kwetsbaar willen maken door toegang te geven tot een minder veilige applicatie. Als die applicatie erg nodig is om te installeren, dan is er een optie voor jou. Gmail zorgt voor uw privacy en is ook op de hoogte van uw vereisten.

Gmail kan inlogpogingen blokkeren van apparaten of applicaties die minder veilig zijn. Minder veilige applicaties hoeven geen moderne beveiligingsstandaarden te hebben. Dit soort apps gebruiken geen moderne beveiligingsstandaarden en daarom wordt de kans op risico groot en wordt uw account gecompromitteerd. U moet deze apps blokkeren die helpen om de gebruikers en gegevens veilig te houden.



Hoe beheert Gmail de toegang tot minder veilige apps?


U kunt de gebruikers toestaan om de toegang tot de minder veilige apps in of uit te schakelen of de mogelijkheid om minder veilige apps toe te staan uitschakelen

Meld u aan bij uw Google Admin Console en meld u aan met uw beheerdersaccount. Ga nu op de homepage van de Admin Console naar Beveiliging om minder veilige apps te vinden. Laat daarna de gekozen organisatie-eenheid bovenaan staan om de instellingen op iedereen toe te passen en kies vervolgens een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep. Nu moet u de instellingen voor minder veilige apps kiezen en een van de volgende opties kiezen.

  • Schakel de toegang tot de minder veilige apps uit (aanbevolen) en de gebruikers kunnen geen toegang krijgen tot minder veilige apps
  • Nadat u de toegang tot minder goed beveiligde apps hebt uitgeschakeld, heeft de app tijd nodig om de verbinding te vernieuwen, aangezien de minder veilige app wordt geleverd met een open verbinding met een gebruikersaccount.
  • Sta de gebruikers toe hun toegang tot minder veilige apps te beheren en gebruikers kunnen de minder veilige apps in- of uitschakelen en op Opslaan . klikken

Deze functie-instellingen zijn mogelijk niet beschikbaar voor:

Accounts met 2-stapsverificatie ingeschakeld en als 2 FA al is ingeschakeld voor uw account, moet u een applicatiespecifiek wachtwoord maken en dit wachtwoord gebruiken voor uw applicatie. Als u geen toegang kunt krijgen tot uw account met een app-wachtwoord, gaat u naar de pagina Display Unlock CAPTCHA en klikt u daarna op Doorgaan met het uitschakelen van de functie die de beveiliging blokkeert.

G Suite-gebruikers: deze instelling is mogelijk niet beschikbaar als uw G Suite-beheerder minder veilige app-accounttoegang heeft vergrendeld.

Beveiligde apps voor accountbeveiliging

  • Wanneer een toepassing van derden voldoet aan de eisen van beveiligingsnormen en u kunt:
  • Het kan de accounttoegang zien die u de applicatie geeft voordat u verbinding maakt met het Google-account
  • Geef de app alleen toegang tot een aanzienlijk deel van het Google-account, zoals e-mail of agenda
  • Koppel het Google-account indien nodig los van de app
  • Verbind het Google-account vanuit de applicatie zonder blootstelling aan wachtwoorden
Dit zijn enkele voordelen van het hebben van een beveiligde app op uw apparaat. U kunt ook meer te weten komen over het beheren van minder veilige apps door te bellen met Gmail Nederland. Ja, u wordt daarbij bijgestaan door een ervaren monteur.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Nederland. U kunt contact met ons opnemen via Instagram Bellen.

Wednesday 9 February 2022

Gmail synchroniseert niet op apparaten: hoe dit te verhelpen

 Gmail houdt alles veilig en beveiligd dat is opgeslagen op uw e-mailaccount. Of het nu e-mailbijlagen, contacten of foto's zijn, Gmail bewaart alles voor meer gemak met behulp van de synchronisatiefunctie. Het maakt niet uit of je een Android-apparaat of iOS gebruikt, Gmail zal voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers.

Als je vastzit omdat Gmail niet synchroniseert op apparaten (Android of iOS), kunnen er enkele oorzaken zijn. We zijn hier om een paar gegeven methoden te bespreken om van deze fout af te komen in de kortst mogelijke tijd.


Redenen achter Gmail synchroniseert niet

Er kan een mobiele app achter het synchronisatieprobleem zitten wanneer er een onregelmatige gegevensoverdracht is, waardoor een probleem achter de schermen ontstaat waardoor de applicatie niet meer werkt, tenzij de fout wordt opgelost. Als de fout niet automatisch kan worden gewist, lijkt deze vast te lopen en niet meer te werken.

Oplossing voor het niet synchroniseren van Gmail

We zullen de exacte oplossingsprocedure voor beide apparaten Android en iOS bespreken om het synchronisatieprobleem op te lossen. Laten we verder gaan met het Android-apparaat en daarna zullen we iOS bespreken.

Op Android -

De belangrijkste veelvoorkomende reden voor het synchroniseren van problemen met Gmail vindt plaats tussen het hoofdaccount en de Android-app. Volg daarvoor een paar stappen om Gmail te synchroniseren met het Android-apparaat-

Voer een handmatige synchronisatie uit: open daarvoor de Gmail en veeg vervolgens van de bovenkant van het scherm naar de onderkant

Automatische synchronisatie inschakelen: Om dit te doen, als u liever niet handmatig synchroniseert, kunt u dit automatiseren in de instellingen. Open de app op uw apparaat en tik op Menu en tik vervolgens op Instellingen. Tik vervolgens op uw accountnaam en kies in het gedeelte Gegevensgebruik het selectievakje Gmail synchroniseren

Controleer de apparaatstatus: u moet de apparaatverbinding controleren alsof deze is verbonden met een wifi-netwerk of mobiele data is ingeschakeld voor de synchronisatie van de Gmail-app

Controleer het wachtwoord: ga naar mail.google.com en log in. Als u een wachtwoordfout krijgt, kan dit de reden zijn waarom e-mail niet wordt gesynchroniseerd. Hier moet u het wachtwoord op beide apparaten wijzigen.

Installeer Gmail Update: je moet de geavanceerde versie van Gmail downloaden om dit synchronisatieprobleem op te lossen. Ga daarvoor naar Play Store en vink de optie Update aan en tik erop om alle beschikbare updates van Gmail te installeren.

Wis Gmail-gegevens en opgeslagen bestanden: om gegevens en opgeslagen bestanden in Gmail op te schonen, opent u de app Instellingen en tikt u vervolgens op Apps en meldingen of op de oudere versies van de oude Android-versie en vervolgens op Apps. Tik op de Gmail-app en tik vervolgens op Opslag en cache en Opslag wissen en bevestig vervolgens de actie.

Op iOS -

Het synchronisatieprobleem met de Gmail-app op iOS of iPad OS of met de Gmail-app is heel anders. Welnu, sommige van dezelfde resolutiestappen voor Android kunnen werken, maar een paar ervan zijn gespecificeerd voor de Apple-apparaten.

IMAP inschakelen op iOS: IMAP is de technologie die Gmail gebruikt om e-mails voor de mailserver naar het apparaat te verzenden. Het wordt meestal standaard ingeschakeld, maar als dat om de een of andere reden verandert, schakelt u het opnieuw in.

Controleer de push-instellingen: als uw Gmail-account op iOS is ingesteld om handmatig te synchroniseren, zal de app alleen de nieuwe e-mails detecteren tijdens het gebruik, wat de zaken kan vertragen. Open daarvoor Instellingen en tik op Wachtwoorden en accounts> Nieuwe gegevens en Gmail ophalen en kies Ophalen.

Houd de wifi ingeschakeld: je moet altijd controleren of de mobiele data of wifi altijd is ingeschakeld

Controleer de app op updates: soms kan een app in behandeling de gegevenssynchronisatie verstoren en uw iPhone opnieuw opstarten om andere problemen op te lossen

Herinstallatie van de Gmail-app: als niets werkt, verwijder dan de Gmail-app van je iOS-apparaat en ga vervolgens naar de iOS-app store en zoek naar Gmail en installeer de app vervolgens opnieuw

Je Gmail-account verwijderen: soms moet je gewoon opnieuw beginnen door je account te verwijderen en het dan helemaal opnieuw in te stellen. Ga daarvoor naar Instellingen en Wachtwoorden en Accounts en tik op Gmail-account. Account verwijderen en bevestigen door nogmaals op Account verwijderen te tikken. Zorg ervoor dat alles op je iPad of iPhone wordt gewist.

Dit zijn een paar stappen om deze Gmail-niet-synchronisatiefout op iOS of Android op te lossen. U kunt een beroep doen op Gmail Bellen om contact op te nemen met de technische experts voor hulp. De experts zijn altijd beschikbaar en zijn u het beste van dienst.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Nederland. U kunt contact met ons opnemen via Instagram Bellen.

Tuesday 1 February 2022

Welke eenvoudige stappen moet u volgen voor het opschonen van uw Gmail-inbox?

 Er kan niets beters zijn dan de beveiliging van Google als men de communicatie moet onderhouden met mensen die in verschillende delen van de wereld zitten, dus ja, men zou Gmail moeten verkiezen boven een andere e-mailservice als hij of zij zich zorgen maakt over de veiligheid en beveiliging van zijn of haar eigen privacy, evenals met betrekking tot de veiligheid en beveiliging van de privacy van mensen met wie hij of zij e-mails uitwisselt.

Maar het gebruik van de Gmail-e-mailservice gaat niet alleen over de veiligheid en beveiliging die gepaard gaat met een Gmail-account, het gaat ook om alle eenvoudige functies die gepaard gaan met het instellen van Gmail, de service heeft ook de voorkeur van veel mensen om de reden dat het is gemakkelijk te gebruiken en het is ook direct in het proces van het uitwisselen van e-mails. Maar er zijn ook veel technische procedures die verband houden met de service, het begrijpen en uitvoeren ervan wordt vaak een probleem voor de gebruikers. Hier zullen we de stappen zien die de gebruiker moet volgen voor het opschonen van de Gmail-inbox.


Om de Gmail-inbox op te schonen, moet de gebruiker de onderstaande stappen volgen:


Grote bijlagen verwijderen: de gebruiker moet Gmail opschonen door de inbox te controleren op e-mails met grote bijlagen. De gebruiker moet ze allemaal uit de inbox verwijderen om meer ruimte te krijgen voor de nieuwe inkomende e-mails.

E-mails per categorie verwijderen: de gebruiker kan het verwijderen van e-mails ook gemakkelijker maken door de berichten van het categorietabblad te wissen.

Afmelden voor nieuwsbrieven: als de gebruiker zich in het verleden heeft geabonneerd op een nieuwsbrief en nu alleen de Gmail-inbox vol raakt, moet de gebruiker deze uit de abonnementen verwijderen, dit zal helpen bij het eenvoudig opschonen van de inbox en er zal meer ruimte voor nieuwe e-mails, ook Gmail zal dan erg snel laden.

Ongewenste e-mailadressen blokkeren: de gebruiker kan de ongewenste e-mailadressen eenvoudig blokkeren, zodat die e-mails in de toekomst de Gmail-inbox van de gebruiker niet meer zullen bereiken.

Verwijderen door de afzender: De gebruiker kan ook gewoon de naam van de afzender in het zoekveld typen en als het resultaat verschijnt, kan de gebruiker deze e-mails uit de inbox laten verwijderen voor het opschonen.

Verwijderen op datum: de Gmail-gebruiker kan de e-mails ook uit de inbox laten verwijderen op basis van datum, de gebruiker kan al die e-mails laten verwijderen die oud genoeg zijn en niet langer nodig zijn.

Verwijderen op onderwerp: als er te veel e-mails in de Gmail-inbox staan ​​met dezelfde onderwerpregel, kan de gebruiker ook naar al die e-mails zoeken en ze allemaal tegelijk laten verwijderen.

Nieuwe filters en labels maken: de gebruiker kan ook labels en filters instellen via het instellingenmenu in Gmail, dit zal de gebruiker helpen bij het instellen van een limiet voor e-mails die in de inbox worden ontvangen, de labels zullen de Gmail-inbox overzichtelijker maken.

Voordelen van het opschonen van Gmail-inbox:


  • Houdt de e-mailopslag goed onderhouden
  • Vermindert rommel
  • Stelt de gebruiker in staat om enkele over het hoofd gezien belangrijke berichten te bekijken
Als de gebruiker behalve dit alles de behoefte voelt om nog iets meer te weten, dan moet de gebruiker in dat geval contact opnemen met het team van experts van Gmail Bellen Nederland, ook de experts kunnen worden aangesloten voor elke vorm van hulp gerelateerd aan Gmail via live chats en via e-mails, dus het leggen van contacten met de experts zal geen probleem zijn voor de gebruikers in het uur van nood.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Nederland. U kunt contact met ons opnemen via Instagram Bellen.