Thursday 17 February 2022

Hoe gaat Gmail-beveiliging om met minder veilige apps?

 Denkt u ooit dat het hebben van een verdachte toepassing uw privacy kan schaden omdat er kans is op gegevenskwetsbaarheden? Tegenwoordig heeft elke applicatie een e-mailaccount nodig om op je apparaat te starten, wat betekent dat je geen toegang hebt tot een applicatie als deze niet is samengevoegd met je e-mailaccount. Het is een feit dat de meerderheid Gmail gebruikt, wat betekent dat iedereen Gmail het liefst gebruikt voor persoonlijk of officieel gebruik. En daarom moet u uw Gmail-beveiligingsinstellingen invoeren om toegang te krijgen tot elke applicatie.

Nu rijst de vraag: staat u een minder veilige app toe aan uw Gmail-account? Omdat dit een serieuze vraag is, moet je erover nadenken. Absoluut niet! U zult uw persoonlijke gegevens, e-mails en andere zaken nooit kwetsbaar willen maken door toegang te geven tot een minder veilige applicatie. Als die applicatie erg nodig is om te installeren, dan is er een optie voor jou. Gmail zorgt voor uw privacy en is ook op de hoogte van uw vereisten.

Gmail kan inlogpogingen blokkeren van apparaten of applicaties die minder veilig zijn. Minder veilige applicaties hoeven geen moderne beveiligingsstandaarden te hebben. Dit soort apps gebruiken geen moderne beveiligingsstandaarden en daarom wordt de kans op risico groot en wordt uw account gecompromitteerd. U moet deze apps blokkeren die helpen om de gebruikers en gegevens veilig te houden.



Hoe beheert Gmail de toegang tot minder veilige apps?


U kunt de gebruikers toestaan om de toegang tot de minder veilige apps in of uit te schakelen of de mogelijkheid om minder veilige apps toe te staan uitschakelen

Meld u aan bij uw Google Admin Console en meld u aan met uw beheerdersaccount. Ga nu op de homepage van de Admin Console naar Beveiliging om minder veilige apps te vinden. Laat daarna de gekozen organisatie-eenheid bovenaan staan om de instellingen op iedereen toe te passen en kies vervolgens een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep. Nu moet u de instellingen voor minder veilige apps kiezen en een van de volgende opties kiezen.

  • Schakel de toegang tot de minder veilige apps uit (aanbevolen) en de gebruikers kunnen geen toegang krijgen tot minder veilige apps
  • Nadat u de toegang tot minder goed beveiligde apps hebt uitgeschakeld, heeft de app tijd nodig om de verbinding te vernieuwen, aangezien de minder veilige app wordt geleverd met een open verbinding met een gebruikersaccount.
  • Sta de gebruikers toe hun toegang tot minder veilige apps te beheren en gebruikers kunnen de minder veilige apps in- of uitschakelen en op Opslaan . klikken

Deze functie-instellingen zijn mogelijk niet beschikbaar voor:

Accounts met 2-stapsverificatie ingeschakeld en als 2 FA al is ingeschakeld voor uw account, moet u een applicatiespecifiek wachtwoord maken en dit wachtwoord gebruiken voor uw applicatie. Als u geen toegang kunt krijgen tot uw account met een app-wachtwoord, gaat u naar de pagina Display Unlock CAPTCHA en klikt u daarna op Doorgaan met het uitschakelen van de functie die de beveiliging blokkeert.

G Suite-gebruikers: deze instelling is mogelijk niet beschikbaar als uw G Suite-beheerder minder veilige app-accounttoegang heeft vergrendeld.

Beveiligde apps voor accountbeveiliging

  • Wanneer een toepassing van derden voldoet aan de eisen van beveiligingsnormen en u kunt:
  • Het kan de accounttoegang zien die u de applicatie geeft voordat u verbinding maakt met het Google-account
  • Geef de app alleen toegang tot een aanzienlijk deel van het Google-account, zoals e-mail of agenda
  • Koppel het Google-account indien nodig los van de app
  • Verbind het Google-account vanuit de applicatie zonder blootstelling aan wachtwoorden
Dit zijn enkele voordelen van het hebben van een beveiligde app op uw apparaat. U kunt ook meer te weten komen over het beheren van minder veilige apps door te bellen met Gmail Nederland. Ja, u wordt daarbij bijgestaan door een ervaren monteur.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Nederland. U kunt contact met ons opnemen via Instagram Bellen.

No comments:

Post a Comment